Accessoirewinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Maatpakken

Maßanzüge

Een goed pak is een musthave voor de garderobe van elke man. Ook al draag je geen pak naar kantoor, een mooi pak komt altijd van pas. Bijvoorbeeld bij een solicitatiegesprek, een chique feest of een bruiloft. Daarbij zorgt een goed pak voor onvermoed veel sexappeal. De Amerikaanse kunsthistoricus Anne Hollander legt uit: "Een goed pak legt onbewust het accent op de seksuele kenmerken van de man: brede schouders/borstkast, smalle heupen en een viriel kruis.*
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een pak?

Confectiepak versus maatpak

Een confectiepak is een pak waarvan er velen worden gemaakt. Bij warenhuizen, grote modeketens en herenzaken kun je terecht voor confectiepakken. Kies je voor de aanschaf van een pak bij een goede herenzaak, dan kun je uitstekend advies verwachten. De verkopers weten precies hoe de verschillende modellen vallen en kunnen je goed adviseren over de pasvorm. Mocht het pak goed zitten, maar de broek of de mouw iets te lang zijn, dan kan de lengte worden aangepast. 

Maatwerk bestaat in allerlei kwaliteiten. Het volledig op maat maken van een pak komt weinig voor. Vaak wordt het model van een standaard confectiepak genomen en worden de maten aangepast naar aanleiding van een meetsessie.

Er is een aardige keus in maatpakbedrijven in Nederland. De meeste van deze maatpakspecialisten komen op locatie langs om je maten op te meten en je wensen door te nemen. Je kunt kiezen uit een vaak ruime keuze uit stofstalen voor zowel het pak zelf als voor de voering. De diverse snits en de vele mogelijkheden wat betreft de finish en details worden goed met je doorgenomen.

Deze maatpakbedrijven bieden een goede oplossing voor een mooi pak als je de voordelen van een maatpak wilt combineren met de lage prijs van een confectiepak. Het pak wordt geconfectioneerd aan de hand van jouw wensen, maar wel volgens een standaard patroon. Zo kun je de stof zelf uitzoeken en kun je kiezen uit diverse details bij de afwerking, als je initialen aan de binnenkant of opvallende kleur voering. Maar ook kan deze oplossing een uitkomst zijn voor mensen met bijvoorbeeld lange of juist korte benen.

De voordelen van een confectiepak boven een maatpak zijn de levertijd en de prijs. Een confectiepak kun je zo mee naar huis nemen, het confectioneren van een maatpak neemt enkele weken in beslag. Daarentegen kun je van een maatpak een betere pasvorm verwachten, en heb je een uniek pak omdat je zelf over diverse details kunt beslissen.

Kwaliteit versus Kwaniteit


Veel belangrijker dan het aantal pakken, is dat je gewoon een goed zittend pak bezit. Wil je één goed pak? Ga dan voor neutraal als effen donkerblauw of donkergrijs, eventueel met een subtiel krijtstreepje. Variatie verkrijg je door af te wisselen met overhemden en stropdassen in verschillende kleuren. Draag je vaak pakken? Met 3 goede pakken kun je al volop varieren. Combineer je pak met een overhemd, business herensokken, een nette riem en eventueel een stijlvolle stropdas.

*Bron: Sex and Suits - Anne Hollander

Bekijk ook

Profuomo overhemd

Het geheim van het perfecte witte overhemd

Een basis musthave in iedere mannengarderobe is een wit overhemd. Liefst meerdere exemplaren zodat je kunt afwisselen in boordvorm, manchetten en stoffen al naar gelang de gelegenheid en je persoonlijke smaak.

stropdas met pochet

Draag je stropdas de 'fun way'!

Stropdassen zijn niet langer voorbehouden aan zakenmannen in muisgrijze pakken. Dassen zijn juist dé accessoire voor trendy outfits, zowel voor overdag als hippe feestjes s'avonds.

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×